Het grote geheim achter het succes van Mazzu: 'Discipline en ... Al Pacino'

Het grote geheim achter het succes van Mazzu: 'Discipline en ... Al Pacino'

19-02-2017 17:51

Felice Mazzu maakt een pak indruk bij Charleroi. De coach kon van de Carolo's weer één van de subtoppers in België maken. Hij wordt dan ook genoemd bij een aantal Belgische topclubs. Maar wat is nu het geheim van Mazzu?

"Duidelijkheid. Dat is waar Mazzu voor staat", zegt ex-speler Karel Geraerts in Het Belang van Limburg. "Hij werkt heel gedisciplineerd. Ook op training is hij voortdurend aanwezig, zowel fysiek als verbaal. Hij zit er kort op."

Groepsgevoel en motivator
"Verder hamert hij op een sterk groepsgevoel. Op een bepaald moment trokken sommige spelers te vaak met elkaar op. Van Mazzu moest iedereen met iedereen omgaan. Hij verplichtte zijn spelers om eens bij iemand anders te gaan zitten. Mazzu bracht absoluut stabiliteit.”

De coach wordt zelfs vergeleken met Michel Preud'homme. Die vergelijking lijkt niet zo vreemd te zijn. "Mazzu is een uitstekend motivator", zegt Geraerts nog. "Hij is enorm gedreven, staat kort bij de groep en voelt perfect aan wanneer zijn ploeg een prikkel nodig heeft."

"En soms heeft hij dan van die speciale technieken. Ik herinner me nog dat hij een motivatiespeech van acteur Al Pacino liet zien uit de film 'Any Given Sunday'. Voor sommige spelers werkt dat, voor andere minder, maar gefocust ben je sowieso", besluit Geraerts.