Gent en Standard moeten vrezen voor Play-Off 1 na teleurstellend resultaat

19-02-2017 16:21

Een interessante topper, veel strijd, maar geen winnaar. Het relaas na negentig minuten Standard - Gent. Beide clubs moesten absoluut winnen om Play-Off 1 niet uit het oog te verliezen. Maar daar is het niet in geslaagd. Het werd 1-1.

De supporters van Standard pakten uit met een bijzonder knap spandoek. Dat moest ook voor vuur zorgen bij de spelers van de Rouches. En dat deed het ook. De Luikenaren begonnen scherp aan de partij, met enkele kleine kansen tot gevolg.

Doelpunten kwamen er niet. Maar het venein zat hem in de staart. Enkele minuten voor de pauze scoorde Orlando Sa met een knappe volley de 1-0 voorbij Lovre Kalinic. Samuel Gigot had de 1-1 nog aan de voet. Jean-François Gillet pakte uit met een straffe redding.

Gents initiatief
Na de koffie kwam Gent met meer intiatief en drang naar voren uit de kleedkamer. Een doelpunt wat ook het resultaat. Na wat gerommel in het strafschopgebied kwam de bal tot bij Stefan Mitrovic, die maakte er 1-1 van. De storm ging wat liggen, waardoor Standard weer meer in de wedstrijd kwam. Beide ploegen kregen ook nog verschillende kansen op het tweede doelpunt. Dat doelpunt viel er echter niet.

Zowel Gent als Standard schieten weinig op met het gelijkspel. Beide clubs blijven op respectievelijk plaats acht en negen in het klassement staan. Gent heeft nu al twee punten achterstand op Charleroi (43 - 41), dat zondagavond nog speelt tegen Genk, de nummer zeven (41 punten). Standard is zo goed als zeker uitgesloten van Play-Off 1 met 37 punten.