Martinez: Een winnaarsmentaliteit is niet aangeboren, maar aangeleerd

Martinez: "Een winnaarsmentaliteit is niet aangeboren, maar aangeleerd"

19-02-2017 11:08
1

Zo rond de jaarwisseling valt het internationale voetbal traditioneel volledig stil. Vanaf eind maart trekken de Rode Duivels zich opnieuw op gang richting het WK in Rusland van 2018. Bondscoach Roberto Martinez weet waar hij de komende maanden aan wil werken bij zijn troepen.

In gesprek met De Morgen twijfelt de Spanjaard niet aan de technische of fysieke capaciteiten van zijn spelers, maar richt hij zich vooral op het mentale aspect. De Belgen moeten zich op dat vlak nog verder ontwikkelen. "Een winnaarsmentaliteit is niet aangeboren, maar aangeleerd. België moet leren winnen", vat Martinez zijn filosofie bondig samen.

Toch ziet de ex-Everton-coach zijn rol ook ruimer dan dat. Zo doet hij er alles aan om de fans zoveel mogelijk te betrekken. "Voetbal verbindt ons en moet in de eerste plaats gezellig zijn", luidt zijn devies. Voorlopig lijkt dat helemaal te lukken. Na een 12 op 12 in de WK-kwalificatiecampagne, met een doelpuntensaldo van 21-1 (!), heeft het merendeel van de supporters zich weer verzoend met de nationale ploeg.