Hoe voelt Buffalo zich na droomzege tegen Spurs? Just another day at the office

Hoe voelt Buffalo zich na droomzege tegen Spurs? "Just another day at the office"

19-02-2017 10:50
1

In de hevige strijd voor Play-Off 1 leek het Europese duel tegen Tottenham Hotspur wat ongelukkig te vallen voor AA Gent. Maar kijk, de Oost-Vlamingen klopten de Londenaren zowaar in eigen huis (1-0) en hebben zo een stevige boost te pakken voor de cruciale confrontatie op Sclessin. Dat beseft ook Nana Asare.

Met nog vier speeldagen te gaan staat Gent pas op een achtste plaats. Bij winst tegen Standard Luik zou het een reuzezaak doen: én drie punten extra op het conto, én een directe concurrent definitief uit de race geslagen. Of verkiest Asare de Europa League boven Play-Off 1? "Ik kies voor beide. Dat ik dat niet mag doen?", lacht hij bij Het Laatste Nieuws. "Jawel, ik heb het zonet gedaan. Je hebt het toch gehoord? Ok, ons doel is play-off 1 halen. De rest is bonus. Zo goed?"

Het ene hoeft het andere inderdaad niet uit te sluiten, want de winst tegen The Spurs geeft de Gentse burger ongetwijfeld moed. "Ik ben niet het type dat na een match foto's van zichzelf gaat zoeken. Als een match voorbij is, is die voorbij", countert Asare echter. "Donderdag maakt deel uit van het verleden. Ik sta niet lang stil bij dat soort zaken. Je kan ook niet blijven leven in een droomwereld. Tottenham was 'just another day at the office'. Niet meer, niet minder", klinkt het bijzonder nuchter.

Voetjes op de grond
"Het is niet omdat je Tottenham hebt geklopt, dat je automatisch van Standard gaat winnen, hé. Of ik dat bepaalde jongens heb moeten duidelijk maken? Iedereen hier is zich ervan bewust dat we met onze beide voeten op de grond moeten blijven. Ik hoef ze dat niet te vertellen, want in onze kleedkamer leren we van elkaar. De jongeren trekken zich op aan de ouderen. Tenminste als ze zien dat wij niet beginnen zweven", lacht de verdediger. "Weet je, het is simpel: geschiedenis kan je schrijven, maar de geschiedenis herhalen, dat kan niemand je verzekeren."