Balotelli loopt tegen derde rode kaart aan bij Nice: Opeens stond Mario bij me

Balotelli loopt tegen derde rode kaart aan bij Nice: "Opeens stond Mario bij me"

19-02-2017 10:38

OGC Nice-trainer Lucien Favre weigert Mario Balotelli af te vallen na diens rode kaart in het duel met Lorient zaterdag. De flamboyante Italiaan had een woordenwisseling met de scheidsrechter en werd voor de derde keer dit seizoen van het veld gestuurd.

Waarvoor Balotelli direct rood kreeg, was Favre niet duidelijk. "Ik zag niet wat er gebeurde en opeens stond Mario bij me. Ik vroeg nog wat er aan de hand was. Ik heb niet gezien dat de scheidsrechter rood gaf en weet ook niet waarom. Blijkbaar waren er wat woorden", vertelt Favre aan Franse media.

De coach van de nummer twee van de Ligue 1 zegt het 26-jarige enfant terrible niets kwalijk te nemen. "Nee, zo ben ik niet. Wel was het lastig om in de slotfase met tien man te spelen. Voor iedere wedstrijd druk ik de spelers nog op het hart dat we geen rood moeten krijgen en ook geen strafschop weg moeten geven."

Ondanks de rode kaart van Balotelli won Nice met 0-1 bij Lorient. De achterstand op koploper AS Monaco bedraagt slechts drie punten. Paris Saint-Germain kan de tweede plaats wel overnemen als zondagavond wordt gewonnen van Toulouse.