Wint Anderlecht de jackpot? Hij vertrekt voor 20 miljoen euro

Wint Anderlecht de jackpot? "Hij vertrekt voor 20 miljoen euro"

19-02-2017 08:44
2

Johan Boskamp volgt de jonge Rode Duivels op de voet, ook van Charly Musonda Jr. is hij een enorme fan. Als supporter is hij wel teleurgesteld over zijn laatste jaren. Hij had gewoon bij Anderlecht moeten blijven en het voorbeeld volgen van Youri Tielemans.

Boskamp maakt in Het Belang Van Limburg duidelijk dat Musonda niet bepaald de slimste keuze heeft gemaakt. Op zijn zestiende zei hij Anderlecht vaarwel en trok hij naar Chelsea, waar hij nog geen enkele minuut heeft mogen spelen. Een verspilling van talent.

"Je kunt niet ontkennen dat Musonda verder had gestaan als hij bij Anderlecht was gebleven. Nu speelt hij bij de beloften van Chelsea. Heerlijk als je hem daar bezig ziet hoor, maar hij is 20 en het moet stilaan gaan gebeuren voor hem", klinkt het bij Boskamp.

Boskamp ziet in Youri Tielemans een groot voorbeeld voor veel talentrijke jongeren. "Zijn naam is gevestigd. Als die deze zomer vertrekt, zal dat voor rond de 20 miljoen zijn. Dan kom je anders binnen dan als 16-jarige. Wat niet wil zeggen dat hij automatisch zal slagen.”