Ondanks belangrijke zege toch voorzichtigheid: Mathematisch nog niet zeker

Ondanks belangrijke zege toch voorzichtigheid: "Mathematisch nog niet zeker"

18-02-2017 22:55

Eupen heeft zichzelf zaterdag een enorme dienst bewezen. Terwijl Moeskroen met 1-2 verloor van Waasland-Beveren versloegen de Panda's KV Kortrijk met 1-0. De redding voor de ploeg uit de Oostkantons is zo goed als zeker. 

"Het was een broodnodige overwinning, de redding is nu wel erg dichtbij", stelt Hendrik Van Crombrugge tegenover Sporza. "We houden voor de tweede keer op rij de nul en dan is het gewoon makkelijker om punten te halen. We weten dat we spelers hebben die individueel het verschil kunnen maken."

Mirakel
Ondanks dat de redding bijna een feit is, gaat Eupen nog niet feesten. "Het is mathematisch nog niet zeker, al moet er een mirakel gebeuren om nu nog naast het behoud te grijpen. Er is heel veel vreugde nu, maar we moeten het volgende week zelf proberen af te maken."

"In het begin van het seizoen was het wat aftasten. We speelden wel goed en kregen veel complimenten, maar we haalden geen punten. Oud-Heverlee Leuven speelde vorig seizoen ook goed, maar is wel gezakt. Op een bepaald moment was er wel de vrees voor zo’n scenario. Maar we wisten wel dat we de kwaliteit hadden om in eerste klasse te blijven", besloot de doelman van Eupen.

Lees ookEupen hoeft niet langer te vrezen, behoud zo goed als zeker