Antwerp wint spannende topper in Roeselare en zet Lierse onder druk

18-02-2017 22:30

Antwerp deed zaterdag wat het moest doen, winnen. Op het veld van Roeselare werd het na een spannende topper 1-2. Door de zege blijft de strijd om het tweede periodekampioenschap erg spannend. Antwerp en Lierse beslissen volgende week wie het in de finale mag gaan opnemen tegen Roeselare.

Antwerp moest winnen, terwijl periodekampioen Roeselare enkel voor de eer speelde. Toch gingen beide ploegen vol voor de zege. In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar het was wel Antwerp dat op voorsprong klom. Owusu bediende Buyl, die eerst perfect uit de rug van Kompany liep en daarna rustig Biebauw verschalkte.

Meteen na de rust kreeg Antwerp een serieuze klap te verwerken. Een vrije trap van Roeselare raakte maar niet weg en uiteindelijk was het Ibou die scoorde. Met een 1-1 op het bord moest Antwerp wel ten aanval trekken.

Antwerp ontwikkelde druk en werd op het uur een handje geholpen door Schmisser, die werd na zijn tweede gele kaart uitgesloten. Met een man meer klom Antwerp goed tien minuten voor het einde weer op voorsprong. Met een knal vanop 25 meter hield Omolo Antwerp in de promotiestrijd.

Na de 1-2 kregen beide clubs nog grote kansen om te scoren, maar de stand veranderde niet meer. Volgende week valt de beslissing in het tweedeperiodekampioenschap. Lierse en Antwerpen tellen elk 26 punten. Het doelpuntensaldo van Lierse (+14) is wel een pak beter dan dat van Antwerp (+9). Op de slotspeeldag ontvangt Lierse Roeselare. Antwerp speelt thuis tegen Lommel United.