Langil houdt Waasland-Beveren in Eerste A, donkere wolken boven Moeskroen

18-02-2017 21:55

Waasland-Beveren mag sinds zaterdag op beide oren slapen. Het ging met 1-2 winnen op het veld van Moeskroen, dat nu negen punten minder heeft dan de Waaslanders. Met een knappe solo besliste Steeven Langil de wedstrijd.

In de strijd tegen de degradatie moest Moeskroen absoluut winnen. Het begon daarom ook gretig aan de wedstrijd. Na 26 minuten werd de thuisclub beloond. Nathan Kabasele opende de score. Trezeguet, die andere huurling van Anderlecht, lag aan de basis van het doelpunt. Na de 1-0 ging Moeskroen op zoek naar meer, maar dat vond de thuisclub niet.

De 2-0 bleef uit en dat brak Moeskroen nog voor de rust zuur op. Eerst kreeg Gano geen strafschop, maar een paar minuten later ging de bal toch op de stip. Na een fout van Arslanagic op Myny mocht Camacho aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet.

In de tweede helft bleef de spanning te snijden. Uiteindelijk was het Langil die het verschil maakte. Na een solo haalde de middenvelder uit en knalde daarna de belangrijke 1-2 op het bord. Door de zege lijkt Waasland-Beveren zeker van het behoud. Moeskroen moet zich nu vooral gaan richten op Westerlo. Tijdens de laatste drg ie speeldagen moet het nog vier punten goedmaken op de ploeg uit de Kempen.