Bale viert Real-rentree na 88 dagen met geweldige sprint en drie punten

18-02-2017 18:57

Real Madrid heeft zaterdag een zakelijke overwinning geboekt op Espanyol: 2-0. Gareth Bale luisterde zijn rentree na 88 dagen blessureleed op met het tweede doelpunt.

De Welshman loste na 71 minuten Alvaro Morata af in het Estadio Santiago Bernabeu en kreeg een daverend applaus van het publiek. Met die steun in de rug vloog Bale over het veld. Tien minuten voor tijd resulteerde dat in de 2-0 voor Real. Hij werd diepgestuurd, sprintte de zestien in en schoot de bal in de lange hoek.

Het was de tweede treffer van de middag voor Real Madrid, dat in de eerste helft op voorsprong kwam via Morata. Hoogtepunt was de schitterende akka-panna van Cristiano Ronaldo. De Portugees vernederde een Espanyol-verdediger op de achterlijn en leek de rest van de wedstrijd te genieten van dat hoogstandje. Hij scoorde niet.