Nieuw drama voor Ndidi in FA Cup, ook De Bruyne met schaamrood

18-02-2017 18:00

Het gaat van kwaad tot erger met Leicester City. De dolende ploeg van Claudio Ranieri werd zaterdag uit de FA Cup gekegeld door League One-club Millwall (1-0).

Leicester maakte in 2017 nog geen enkel doelpunt in de Premier League en dat lukte zaterdag ook niet in de FA Cup. Milwall, dat uitkomt op het derde niveau, verraste de kampioen van Engeland met een doelpunt in de negentigste minuut. Shaun Cummings maakte zichzelf onsterfelijk op The Den. Wilfred Ndidi, ex-Genk, bleef 90 minuten op de bank.

Ook Manchester City (zonder Kompany) blameerde zich, maar verloor niet. Manager Pep Guardiola had tegen Huddersfield Town een sterke basiself, met onder meer Sergio Agüero, het veld ingestuurd, maar een doelpunt zat er niet in. Kevin De Bruyne kwam in minuut 69 op het veld, maar kon het tij niet keren. City moet binnenkort op herhaling tegen de Championship-club en dat komt slecht uit met oog op het overvolle programma.

Middlesbrough voorkwam op het nippertje een stunt van League One-club Oxford United. Grant Leadbitter en Rudy Gestede zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong voor Boro, maar die verdween na rust als sneeuw voor de zon. Craig Maguire en Toni Martinez maakten de 2-1 en 2-2. Uiteindelijk kwam het wel goed voor de thuisclub, zonder Marten de Roon. Christian Stuani zorgde voor de verlossing: 3-2.