Ex-speler hekelt bestuur van Standard: Ik speelde toen alles kapot

Ex-speler hekelt bestuur van Standard: "Ik speelde toen alles kapot"

18-02-2017 16:15
1

Landry Dimata maakt dit seizoen een mooie weer bij KV Oostende, dat hem zomaar kon weghalen bij Standard. Daar had Dimata het wel gezien: hij kreeg namelijk geen speelkansen bij de Rouches.

In Het Laatste Nieuws legt Dimata uit hoe de vork precies aan de steel zat. "Bij de beloften van Standard en de nationale U18 speelde ik alles kapot. Alle talenten kregen hun kansen bij de A-ploeg, behalve Landry Dimata. Na een goeie winterstage (in januari 2016, red.) kwam ik vol verwachtingen terug, maar ook dan kwam er niets. Toen had ik het begrepen en was het voorbij. Ik wou vertrekken", zo vertelt Dimata.

Eens zijn besluit was genomen kon Standard niets meer doen. "Standard heeft nadien nog alles geprobeerd, maar ik had een beslissing genomen. Ik was wel boos, maar op wie weet ik niet. Yannick Ferrera, Daniel Van Buyten, Olivier Renard, de voorzitter (Bruno Venanzi, red.) ... Ze wezen allemaal naar elkaar. Eerlijk, ik wist niet op wie ik boos moest zijn. Er zijn voorbeelden genoeg van spelers die tot hun 23ste gebleven zijn waar je nadien niets meer van hoort. Dat wou ik niet en dus ben ik vertrokken. Was ik gebleven, dan was het misschien gedaan geweest voor mij."

Dimata genoot heel wat interesse van andere clubs, maar toch koos hij Oostende. "Na een gesprek met KVO wist ik het meteen. Ik voelde dat ze me wilden en dat was belangrijk. 'Kom naar ons, bewijs jezelf en je zal spelen.' Exact hetgeen wat ik nodig had na de problemen bij Standard. Uiteindelijk is het een verrassing dat het zo snel gegaan is", aldus Dimata.