Lokeren-speler doet boekje open over Leekens: Ze mochten mij niet opstellen

Lokeren-speler doet boekje open over Leekens: "Ze mochten mij niet opstellen"

18-02-2017 16:00

De Nederlandse Jupiler League is een echte kweekvijver voor talent, jonge spelers kunnen er snel groeien. Dat geldt ook voor Bo Geens, die van de B-kern van Lokeren eerste keeper werd bij MVV Maastricht.

Geens was vorig seizoen derde keeper bij Lokeren, tot hij een aanvaring kreeg met toenmalige coach Georges Leekens, die hem naar de B-kern zette. "Leekens vond dat ik me tijdens een wedstrijd met de beloften op Kortrijk te veel aan de scheidsrechter en enkele ploegmaats had geërgerd, waarna ik een week werd geschorst. Daarna heb ik nog twee weken met de A-kern mogen meetrainen, maar toen moest ik definitief naar de beloften. Ik mocht zelfs geen wedstrijden meer spelen", getuigt Geens in Sport/Voetbalmagazine.

Die situatie maakte het ook lastig om een andere ploeg te vinden, zo vertelt de vader van Geens. Dat is ex-Rode Duivel Theo Custers. "Het was geen gemakkelijke opdracht, want het eerste wat andere clubs vragen, is: ‘Waar speel je?’ Nergens dus, want van Leekens mochten ze hem bij de beloften niet opstellen."

Zijn overgang naar MVV bleek een gouden zet, hij werd meteen titularis. Dat had hij nooit gedacht. "Totaal niet, want het was oorspronkelijk de bedoeling om nog een eerste keeper aan te trekken. Ik was verbaasd over het niveau. Een competitie met heel veel jonge spelers, maar niet te vergelijken met de matchen die ik bij de beloften speelde. In Nederland loopt ongelofelijk veel kwaliteit rond. NAC en VVV-Venlo zijn de twee topploegen die moeten promoveren, maar wij staan toch mooi vierde, net voor NAC. Ook dat hadden ze bij MVV, dat op de play-offs mikt, niet verwacht."

Aanpassen
Hoewel Geens het niet slecht doet heeft hij wel één probleem: in de Nederlandse tweede afdeling spelen de meeste ploegen ultra-aanvallend, waardoor hij altijd veel werk heeft. "We incasseerden al negen goals in de slotminuten, altijd maar naar voren lopen. Maar als de trainer zegt dat we moeten blijven aanvallen, dan moet ik het niet anders roepen. 

"In tweede klasse zijn winstpremies dan ook uitzonderlijk. Een vaste maandwedde, meer niet, die in mijn geval nog door Lokeren wordt betaald. Mochten we bijvoorbeeld 300 euro per punt krijgen, dan is de kans groot dat je bij een voorsprong alles dichtgooit en dan hadden we die negen goals wellicht niet gepakt."