Nieuwe blessure voor Kompany: Hij heeft iets gevoeld in zijn been

Nieuwe blessure voor Kompany: "Hij heeft iets gevoeld in zijn been"

18-02-2017 18:30

In Engeland wordt er zaterdagmiddag gevoetbald in de FA Cup, Manchester City neemt het daarin op tegen het bescheiden Huddersfield Town. Het doet dat opnieuw zonder Vincent Kompany, die vrijdag niet kon meetrainen.

Kompany ligt sowieso niet meer in de bovenste schuif bij coach Pep Guardiola, die afgelopen week al de voorkeur gaf aan het duo Stones-Kolarov. Het was echter wel het plan om hem tegen Huddersfield Town speelminuten te gunnen. Dat feestje kan dus niet doorgaan, Nicolas Otamendi wordt nu zijn vervanger.

The Mirror tekent op dat Kompany niet lang out zou zijn, maar het is wel al de 37ste blessure uit zijn carrière. Hij speelde in 2017 nog maar één wedstrijd en lijkt zo opnieuw een rampjaar tegemoet te gaan. Afgelopen jaar stond hij al langs de kant met blessures aan de kuit, de lies, de dij en de knie. 

Update 18:30 Na de blamage tegen Huddersfield Town (1-0) heeft Josep Guardiola even gereageerd op de situatie. "Hij heeft twee dagen geleden iets in zijn been gevoeld na een trap. Ik denk niet dat het al te ernstig is, maar we hebben hem toch niet laten spelen", zo suste hij de gemoederen.