Pogba kreeg opvallende boodschap: 'Hij moest vertrekken bij Manchester United'

Pogba kreeg opvallende boodschap: 'Hij moest vertrekken bij Manchester United'

18-02-2017 11:35
1

Mathias Pogba is één van de meest opvallende verschijningen van dit moment in de Eredivisie. De broer van Manchester United-ster Paul Pogba vertelt in De Telegraaf dat hij zijn broertje in het verleden adviseerde bij United te vertrekken.

In de zomer van 2012 had Mathias een belangrijke stem in de keuze van Paul. "Ik heb hem toen verteld dat hij voor zijn carrière moest vertrekken bij United. Je kan het hem vragen als je hem ziet", zegt de speler van Sparta Rotterdam. Paul groeide bij Juventus uit tot een ster en keerde voor 105 miljoen euro terug bij United.

Toch wilden de Engelsen hem aanvankelijk graag behouden. Toenmalig manager Sir Alex Ferguson kwam samen met Fransman Patrice Evra naar het huis van de Pogba's. "Mijn moeder was er ook. Ferguson en Evra kwamen langs om Paul te overtuigen bij Manchester te blijven toen hij naar Juventus wilde vertrekken."

"Ik zei tegen Paul dat hij met zijn kwaliteiten niet moest worden verhuurd, zoals bij andere talenten Danny Welbeck en Tom Cleverley. Later zei ik tegen hem: 'Je móét gaan, hoe veel je ook van Manchester en deze club houdt, maar wanneer jij je ding doet op het veld zullen ze wáár je ook komt van je houden.' Hij ging en kijk wat er van hem is geworden."