'Geen toeval dat Vanaken net nú belangrijk is, hij gaat naar een ander niveau'

'Geen toeval dat Vanaken net nú belangrijk is, hij gaat naar een ander niveau'

18-02-2017 09:27
1

Hans Vanaken was eindelijk nog eens de held voor Club Brugge. De middenvelder bezorgde Blauw-Zwart de zege met twee doelpunten. De middenvelder lijkt stilaan aan de beterhand. Daar heeft onder andere het werk van Michel Preud'homme iets mee te maken.

Preud'homme liet al meermaals blijken dat hij Vanaken beter wilde zien presteren. Dat zorgde eerder al voor een kleine confrontatie tussen beide heren, maar het lijkt uiteindelijk wel zijn vruchten afgeworden te hebben."Ik ben dikwijls heel hard geweest voor Hans", bekende Preud'homme na de wedstrijd tegen Westerlo (1-2) tegenover Het Laatste Nieuws.

"Binnenskamers vooral. Maar deze week heb ik hem bij mij geroepen. Dat was na mijn speech maandag, waarin ik gezegd heb dat ik niet tevreden was. Maar ik heb Hans gezegd: 'Jij bent heel goed bezig. Je hebt een schitterende match gespeeld op Lokeren en je bent aan het groeien.' Hij duikt nu in ruimtes waar hij vroeger niet in dook. Het is geen toeval dat Hans net nú belangrijk is voor de ploeg. Hij is bezig naar een ander niveau te gaan."

Tegen Westerlo had Club Brugge het moeilijk, maar Vanaken kon wel overtuigen. Met twee doelpunten en enkele knappe passes zorgde hij toch voor de overwinning.