Nieuw Afrikaans land mag hopen op komst Broos: Voorstel doen, dan zien we wel

Nieuw Afrikaans land mag hopen op komst Broos: "Voorstel doen, dan zien we wel"

18-02-2017 08:57

De carrière van Hugo Broos kent mogelijk nog maar eens een opvallende wending. Na winst op de Afrika Cup wordt hij genoemd bij Zuid-Afrika. Het land zou de bondscoach graag overnemen van Kameroen.

"We hebben deze week zijn CV naar de CEO van de Zuid-Afrikaanse bond gestuurd", zegt zijn makelaar Gino Laureyssen aan 'Kick.Off.com'. "Hij heeft het maximum bereikt met dat team, de uitdaging bestaat er nu in uit te kijken naar een nieuw project."

Uitspraken die volgens Broos toch nog iets te voorbarig zijn. "In Kameroen is hier al heibel over ontstaan, maar er is voorlopig niks", reageert Hugo Broos. "Laureyssen heeft me gevraagd of ik coach van Zuid-Afrika wil worden, hij heeft mijn kandidatuur verstuurd en daar blijft het voorlopig bij."

De ervaren coach sluit echter niet uit dat hij voor een nieuwe uitdaging kiest. "Ik zeg niet dat ik 'neen' zeg tegen Zuid-Afrika, maar er moet eerst een concreet voorstel zijn en dat is er voorlopig niet. Dat ze maar een voorstel doen, dan zien we wel", aldus Broos.

Lees ook: 'Hugo Broos gaat strijd aan met Mancini voor nieuwe job'