Miljoenenverlies voor Belgische club, maar geen paniek: Licentie niet in gevaar

Miljoenenverlies voor Belgische club, maar geen paniek: "Licentie niet in gevaar"

18-02-2017 08:39
1

De jaarrekening van Zulte Waregem ziet er niet al te best uit. Die kleurt momenteel rood. Zulte Waregem leed namelijk ruim 2,7 miljoen euro verlies. Plaats voor paniek is er echter niet.

De bedrijfsopbrengsten van Zulte Waregem zijn gedaald: van 21,7 miljoen euro naar 19,2 miljoen euro. Daarnaast zijn ook de kosten van Essevee gestegen. Zo ligt de loonkost op ruim 11,5 miljoen euro. Dat zorgt voor een verlies van 2,7 miljoen euro. Bij de club maakt men zich echter geen zorgen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Zulte Waregem gelooft dat de bedrijfsopbrengsten via het uitgebreide stadion zullen toenemen én dat de loonkost zal dalen. Daarnaast rekent het nog op de verkoop van Lukas Lerager en Soualiho Meïté. Het duo moet de club minstens vijf miljoen euro opleveren (Meïté zou al minstens 4,8 miljoen euro kunnen opleveren). Als dat geld er komt, zal de jaarrekening er een pak gezonder uitzien.

Broodnodig ook, want de stadionuitbreiding heeft de balans verzwaard. Zo zijn de schulden toegenomen tot 18,6 miljoen euro, met maar een eigen vermogen van slechts 2,4 miljoen euro. "We kunnen die wanverhouding de komende jaren wegwerken", aldus gedelegeerd bestuurder Hendrik Deruyck. "Onze licentie komt dan ook niet in gevaar", besluit hij.