Toptalent wees Club Brugge af: Ze begrepen er niks van

Toptalent wees Club Brugge af: "Ze begrepen er niks van"

18-02-2017 08:26
1

De negentienjarige Julien Ngoy mag stilaan dromen van de grote doorbraak bij Stoke City. Bij Club Brugge zullen ze daar toch enigszins teleurgesteld over zijn. De Bruggelingen hoopten namelijk dat hij bij Club zou schitteren.

Momenteel krijgt hij steeds meer kansen bij Stoke City, maar in zijn jonge jaren leek Ngoy eerst door te breken in België. Van de U10 tot de U14 speelde hij voor Anderlecht, waarna hij vertrok naar Club Brugge. Daar maakte hij zodanig veel indruk dat hij een jeugdcontract kreeg aangeboden. Dat liet hij echter links liggen.

"Bij Club Brugge begrepen ze er niets van", vertelt Ngoy in Fan!. "Ze waren zelfs in shock. Mijn toekomst was bij wijze van spreken verzekerd. Waarom zou een mannetje van vijftien jaar zomaar de kans op een contract laten liggen? Het was een risico, maar ik was wel vrij om te gaan waar ik wilde."

Engeland, here comes Ngoy
Ngoy vertrok bij Club en ging op zoek naar een nieuwe bestemming. Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Chelsea en PSG hadden hem op de shortlist staan. Maar hij verraste. Ngoy koos voor Stoke City.

De speler mag intussen beginnen dromen van de grote doorbraak. Hij krijgt steeds meer speelminuten in Engeland. Ngoy ziit intussen aan negen wedstrijden in het A-elftal.