Bom barst op Anderlecht: supporters schieten in actie tegen 'het beleid'

Bom barst op Anderlecht: supporters schieten in actie tegen 'het beleid'

18-02-2017 07:00
7

Een 27 op 33, een knappe 2-0-tege tegen Zenit Sint-Petersburg, maar toch zijn de fans van Anderlecht niet tevreden. Dat willen ze zondag ook laten zien. Enkele supportersverenigingen plannen een protestactie tegen de club in de wedstrijd tegen Oostende.

Het is geen protestactie tegen de spelers of de trainer, enkel tegen 'het beleid' (lees: Herman Van Holsbeeck). Veel supporters zijn ontevreden met het transferbeleid van de club en willen verandering zien. In een omzendbrief werden fanclubs al opgeroepen om spandoeken gericht tegen het bestuur mee te nemen naar de kust, een zwarte outfit aan te trekken en pas tien minuten na de aftrap het stadion te betreden.

'Daarna zullen we volledig achter de ploeg staan. Ons ongenoegen richt zich enkel tegen het bestuur', klinkt het in de brief. 'We vragen uitdrukkelijk dat iedereen mekaars mening respecteert, en dat deze actie geen onderlinge problemen tussen supporters teweegbrengt', wordt de brief afgesloten.

Reactie Anderlecht
Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht ook op de hoogte is van de plannen en absoluut niet tevreden is. Het zal de stewards van KV Oostende alvast inlichten, met de hoop om de kritische spandoeken te kunnen onderscheppen. Verder wil het "constructief overleggen" met de supportersclub. Het is nog maar de vraag of dat ook voldoende is.