Van Meir tevreden met heel belangrijk punt in Limburg

Van Meir tevreden met heel belangrijk punt in Limburg

17-02-2017 23:49

Lierse kwam vrijdag bij Lommel United niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de strijd om het periodekampioenschap liet de leider dus een steekje vallen. Ondanks het gelijkspel was Lierse-trainer Eric Van Meir toch een tevreden man. 

"Ik ben tevreden met dit resultaat", reageerde Van Meir tegenover Het Laatste Nieuws. "We moeten toegeven dat we niet meer verdienden. Daarvoor was onze tweede helft niet goed genoeg. Nadat we voor de pauze op 0-1 kwamen, hebben we de momenten niet gepakt om het helemaal af te maken."

"In de tweede helft gingen mijn spelers op twee gedachten hinken. De aanvallers wilden nog een goal bij maken en de verdedigers wilden zeker geen goal meer incasseren. Daardoor verloren we de grip op de match. Uiteindelijk was een gelijkspel een terechte uitslag."

Lot in eigen handen
Als Lierse volgende week wint van Roeselare wint het de periodetitel. "Het behaalde punt kan belangrijk blijken. Door dit puntje hebben we volgend weekend op de slotspeeldag sowieso ons lot in eigen handen. Dat was in de eerste periode anders en toen liep het slecht af. Als we zondag winnen van Roeselare is de tweede periode altijd van ons."

Indien twee ploegen gelijk eindigen, geeft het doelpuntensaldo de doorslag. Lierse (+14) staat er momenteel een pak beter voor dan Antwerp (+8), de tweede in de stand. 

Lees ook: Lierse kan niet winnen in Limburg, Antwerp kan profiteren