Lierse kan niet winnen in Limburg, Antwerp kan profiteren

17-02-2017 22:28

Leider Lierse heeft vrijdag in de Proximus League met de punten gemorst. De leider in het tweede periodekampioenschap kwam op het veld van Lommel United niet verder dan 1-1. Een uitslag die men bij Antwerp FC graag zal vernemen.

Na de winst op Antwerp wilde Lierse vrijdag geen steek laten vallen. Het begon daarom snedig aan de partij met een knal van Benson op de lat. De bezoekers verdienden een voorsprong en kregen die na 25 minuten ook. Lierse had wel het geluk aan zijn kant. Na een vrije trap van Lierse verschalkte Lenaerts zijn eigen doelman.

In de tweede helft kwam de thuisploeg beter voor de dag. Uiteindelijk was het Wouter Corstjens die het Soevereinstadion deed juichen. Na een corner kopte hij het leer voorbij Vanhamel. Nadien kreeg Lommel nog de beste kans op de zege, maar Scheelen trof de paal.

Door het gelijkspel telt Lierse in het tweede periodekampioenschap nu 26 punten. Dat zijn er drie meer dan Antwerp. The Great Old gaat zaterdag nog op bezoek bij Roeselare.