Vanaken helpt Club Brugge in tweede helft aan zege in het Kuipje

17-02-2017 22:12
1

De eerste deelnemer van Play-Off 1 dit seizoen is sinds vrijdag officieel bekend. Club Brugge mag binnenkort gaan strijden om de titel. Vrijdag won het immers met 1-2 van Westerlo en kan daardoor niet meer ingehaald worden door de nummer zeven (of lager) in de stand.

In het Kuipje begon Club Brugge vrijdag niet al te best. Blauw-Zwart kon de weinig goede combinaties op de mat brengen om de staartploeg in de problemen te brengen. Sterker nog, na goed een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Silvère Ganvoula bracht de thuisploeg op voorsprong. De man, die volgend jaar voor Anderlecht speelt, knikte via de stuit binnen. Bij de 1-0 zag Timmy Simons er niet goed uit.

Na de openingsgoal had Club Brugge het even lastig om een vuist te maken. Uiteindelijk kwam het voor de rust toch nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Een knal van Ruud Vormer en een intikker van Jelle Vossen leverden geen doelpunten op.

Pas in het slot van de tweede helft kwam Club Brugge dan toch langszij. Een voorzet van Vanaaken week af en verdween via Miletic in doel. Tien minuten later deed Vanaken weer de netten trillen, waardoor Club Brugge met drie punten op zak terug naar Jan Breydel kon keren.