'Topkandidaat' reageert op Barça-geruchten: 'In dit werk draait het om realiteit'

'Topkandidaat' reageert op Barça-geruchten: 'In dit werk draait het om realiteit'

17-02-2017 21:29

Na het debacle van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain, ligt het hoofd van trainer Luis Enrique op het hakblok. Jorge Sampaoli wordt genoemd als één van de belangrijkste kandidaten om hem op te volgen, maar die kan daar weinig mee.

"Ik hoef aan niemand iets uit te leggen. Ik heb niets te maken met alles wat wordt gezegd", stelt Sampaoli op de website van zijn werkgever Sevilla. De 56-jarige Argentijn maakt veel indruk met de Andalusiërs, die derde staan in de Primera Division en slechts twee punten minder hebben dan Barcelona.

"Ik ben volledig gefocust op mijn werk hier. Ik wil hier een idee neerzetten, bij de club die mij de kans heeft gegeven om in Europa aan de slag te gaan", vervolgt Sampaoli. "Het is duidelijk dat het in dit beroep om het heden en de realiteit draait. Die realiteit is nu dat ik mij volledig inzet voor deze club. Wat er morgen gebeurt, zullen we nooit weten."

De voormalig bondscoach van Chili weigert de deur daarmee dicht te gooien, maar maant tot kalmte. "Deze mediaspeculatie doet geen recht aan alles dat Luis Enrique heeft bereikt. De positie op de bank van Barcelona wordt vacant zodra Luis Enrique daartoe besluit. Ik ben rustig onder de situatie, omdat ik niet ben begonnen met speculeren."