Anderlecht wordt gegijzeld: Het kan niet uit het Eurostadion-project stappen

Anderlecht wordt gegijzeld: "Het kan niet uit het Eurostadion-project stappen"

vrijdag 17 februari 2017 om 19:51

Anderlecht heeft besloten om niet mee te gaan in het project van het Eurostadion. Het stapt er dus ook uit en gaat zelf op zoek naar een andere oplossing. Onmogelijk, volgens bouwheer Ghelamco.

"Wij hebben een opdracht gekregen en zullen er alles aan doen om die uit te voeren", reageert Ghelamco via een mededeling. Anderlecht wees het huidige ontwerp van het stadion af, maar volgens Ghelamco betekent dat niet dat Anderlecht ook uit het project stapt. 

"We lezen in de brief die we ontvingen van RSCA niet dat de club uit het project stapt. Dat kan trouwens ook niet gegeven de door de club neergelegde documenten tijdens de openbare aanbesteding (...) en vooral de ondertekening van het beginsel-akkoord."

Rechtszekerheid
Voor Ghelamco is het Eurostadion-project dus zeker nog niet afgesloten. "We hebben ons altijd als loyale partner gedragen, en zullen dat blijven doen. Wij hebben een opdracht gekregen en zullen er alles aan doen om die uit te voeren. Ghelamco komt zijn engagementen na. We verwachten dat onze partners dat ook doen. Alleen zo is er sprake van rechtszekerheid."

"We begrijpen de houding van RSCA eerlijk gezegd niet. Ghelamco heeft reeds per brief het verzoek gericht aan de voltallige raad van bestuur van RSCA om het project omstandig te kunnen toelichten", besluit Ghelamco.

Poll

Speelt Ghelamco een vuil spelletje?

(319 stemmen)

Plaats een reactie

Garland +4217
vrijdag 17 februari 2017 om 20:55
We zijn weer vertrokken voor een lange soap
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Anderlecht wordt gegijzeld: "Het kan niet uit het Eurostadion-project stappen"