Club Brugge heeft ook stadionproblemen: honderd bezwaren en vijf petities

Club Brugge heeft ook stadionproblemen: honderd bezwaren en vijf petities

17-02-2017 18:14
2

Het openbaar onderzoek rond het ruimtelijk uitvoeringsplan "Afbakening Regionaal Stedelijk Gebied Brugge" met daarin het nieuwe stadion van Club Brugge is afgerond. Dat leverde een honderdtal bezwaren en vijf petities op. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Dat dossier is belangrijk voor de economische ontwikkeling in de regio, maar uiteraard ook voor de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge aan de Blankenbergse Steenweg. Alle bezwaren zijn nu gebundeld. In totaal werden ongeveer honderd bezwaarschriften ingediend waaronder vier adviezen van overheden, onder meer van de betrokken gemeenten en de provincie West-Vlaanderen. 

Daarnaast werden ook vijf petities met 2.600 handtekeningen ingediend. Er zijn vooral zorgen over de inplanting van gebieden voor economische ontwikkeling en het stadion van Club. Ook mobiliteit baarde veel mensen en de stad Brugge veel zorgen. De Vlaamse regering heeft na het openbaar onderzoek 180 dagen de tijd om alle opmerkingen te verwerken en een beslissing te nemen.