Nieuwe Anderlecht-doelman maakte indruk tegen Zenit: ‘Rotatiesysteem positief’

Nieuwe Anderlecht-doelman maakte indruk tegen Zenit: ‘Rotatiesysteem positief’

17-02-2017 17:31

Rubén Martinez maakte donderdagavond zijn debuut voor RSC Anderlecht tegen Zenit Sint-Petersburg. René Weiler verkoos om zijn elftal door elkaar te gooien, waardoor Ruben de plaats van Frank Boeckx onder de lat mocht innemen.

De Spanjaard keepte een goede wedstrijd en behoedde zijn ploeg voor een laat tegendoelpunt. "Het rotatiesysteem is een positieve zaak voor mij. Zo kan ik ritme opdoen en me tonen aan de fans. Dat laatste is toch goed gelukt", vertelde Ruben aan Het Laatste Nieuws.

"Zenit is een topploeg. Het is dus logisch dat ze enkele kansen kregen. Ik ben heel blij dat we de nul konden houden. Dat geeft vertrouwen. Ik heb in ieder geval bewezen dat ik de kwaliteiten heb om bij Anderlecht te spelen."

In principe verliest Rubén komend weekend wel opnieuw zijn plek aan Boeckx. "Ik weet niet of ik zal spelen. Ik hoop natuurlijk van wel, maar ik zal positief bijven als ik niet speel. Ik voel me steeds beter bij Anderlecht. We hebben een leuke groep en mijn Engels gaat er snel op vooruit."