'Hugo Broos gaat strijd aan met Mancini voor nieuwe job'

  'Hugo Broos gaat strijd aan met Mancini voor nieuwe job'

  vrijdag 17 februari 2017 om 16:45

  Neemt de carrière van Hugo Broos een verbazende wending? Die kans bestaat, want hij zou één van de zestig coaches zijn die zijn kandidatuur heeft ingediend bij Zuid-Afrika. Na zijn zege in de Afrika Cup met Kameroen is Broos zeker niet kansloos.

  De Zuid-Afrikaanse federatie heeft deze namen zelf vrijgegeven, zo stelt BBC. Broos zou zich kandidaat hebben gesteld voor de job in Zuid-Afrika. Zijn concurrenten zijn echter zeker niet van de minsten. Zo staan ook Giovanni Trapattoni, Roberto Mancini, Lothar Matthaus en Bernd Schuster op de lijst. Verder zijn er ook coaches uit Afrika zelf: Hassan Shehata, ex-bondscoach van Egypte en Samson Siasia van Nigeria zijn er ook bij. 

  Een commissie met onder meer ex-internationals Lucas Radebe en Benni McCarthy buigt zich nu over de zaak. "Deze commissie zal een kleine lijst opstellen, in de komende dagen zullen we de meest geschikte kandidaat verkiezen", klinkt het in een statement van de federatie.

  De nationale ploeg van Zuid-Afrika is de laatste jaren niet goed bezig. Het kon zich niet plaatsen voor de Afrika Cup en deed in 2014 ook niet mee aan het WK. De nieuwe bondscoach moet het land wél naar het WK 2018 gaan loodsen.

  Lees meer over:Afrika Cup

  Plaats een reactie

  BS90 +3485
  vrijdag 17 februari 2017 om 17:38
  Raar om naar een zwakker land te gaan, zal toch wel betere opties hebben. Nu ja, die federatie verzint voor hetzelfde geld een hoop namen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Hugo Broos gaat strijd aan met Mancini voor nieuwe job'