Verhaeghe wordt bijzonder zwaar aangepakt: Dit zijn maffiapraktijken

Verhaeghe wordt bijzonder zwaar aangepakt: "Dit zijn maffiapraktijken"

17-02-2017 12:30
6

Het was donderdag een echt item: de Belgische voetbalbond, in het bijzonder Bart Verhaeghe, wil de winstpremies van de Rode Duivels grondig verlagen. Het Waalse Sudpresse weet uit betrouwbare bron dat de Rode Duivels daar écht niet mee zijn opgezet.

Bart Verhaeghe heeft aangegeven dat de winstpremies van de Rode Duivels veel te hoog liggen. Die liggen contractueel vast, maar Verhaeghe wil de Duivels onder druk zetten tot ze toch nog inleveren. Een raadgever van een Rode Duivel, die om begrijpelijke reden niet bij naam wordt genoemd, reageert furieus.

"De Voetbalbond gebruikt maffiapraktijken. Als ze willen dat de Duivels een financiële inspanning doen, moeten ze ze zeker niet afschilderen als schuldigen. Wie respecteert er de afspraken niet, die zijn vastgelegd tussen beide partijen? De Bond!", klinkt het bijzonder ontstemd uit die hoek. 

Ook in de entourage van een andere Rode Duibel klinkt hetzelfde: op deze manier gaat er geen nieuw akkoord komen. "Dit is de omgekeerde wereld, ze spelen in op het populisme om de spelers afstand te laten doen. Ik geloof niet dat dit een serieus dreigement is."