Kwade Stijnen sleept ref voor de rechter: Flagrante leugens

Kwade Stijnen sleept ref voor de rechter: "Flagrante leugens"

17-02-2017 12:15
1

Stijn Stijnen is deze week veroordeeld tot een schorsing van twee maanden na een incident tijdens Geel - Sporting Hasselt. Door een eerdere voorwaardelijke straf loopt de schorsing op tot acht maanden. Stijnen aanvaardt de straf ... maar klaagt wel scheidsrechter Van Emelen aan.

Het Belang Van Limburg weet dat Stijnen een opvallende tegenzet heeft gedaan. Tijdens die match tegen Geel ging hij door het lint na een lichte penalty in de slotfase én een afgekeurde goal voor Hasselt. Hij vindt echter dat het scheidsrechtersverslag een totaal verkeerde weergave biedt van wat er écht is gebeurd. Zo staat in dat verslag dat Stijnen samen met zijn broer de scheidsrechter hebben bedreigd en tot aan de kleedkamer begeleid. Stijnen ziet zich genoodzaakt om een burgerlijke procedure te starten.

"Ik kan de flagrante leugens die hij in zijn scheidsrechterverslag schreef niet zomaar laten passeren. Uit respect voor de sportcommissie aanvaard ik mijn sportieve straf. We hebben redelijkheid gezien bij het Sportcomité. Zij kunnen er ook niets aan doen dat ze misleid worden door valse verklaringen van hun ref." 

Stijnen snapt niet dat de ref in kwestie bij zijn verhaal blijft. "Zelfs nadat de scheidsrechter woensdag tijdens de zitting geconfronteerd werd met de beelden, hield hij voet bij stuk. Die man bedriegt de bond, de club en mij. Daarom ga ik samen met mijn advocaat bekijken welke stappen ik kan ondernemen, maar de kans is heel groot dat ik klacht indien bij de burgerlijke rechtbank."