Ogen Praet geopend: ''In België maar tactische bespreking van 15 minuten''

Ogen Praet geopend: ''In België maar tactische bespreking van 15 minuten''

17-02-2017 11:22

Dennis Praet verruilde Anderlecht afgelopen zomer voor het Italiaanse Sampdoria. Onze landgenoot kende een lastige beginperiode in de Serie A, maar de voormalige Gouden Schoen heeft sinds dit kalenderjaar een basisplaats weten te veroveren.

Praet bevestigt tegen de sportkrant La Gazzetta dello Sport dat de aanpassing lastig was. "Het was moeilijk. "Het Belgische voetbal verschilt veel van het Italiaanse." De eerste maanden in Italië hebben zijn ogen geopend. "Onder coach Marco Giampaolo heb ik begrepen hoe complex deze sport is. In België was er wekelijks een tactische bespreking van 15 minuten, met een video, waarbij je enkel de tegenstander bekijkt'', aldus Praet.

''Hier is alles geprogrammeerd. Elke beweging wordt afgestemd op die van je ploegmaats." Praet beseft dat hij hierdoor groeit bij Sampdoria. "Ik ben naar hier gekomen om te groeien en ik heb onmiddellijk vastgesteld dat ik nog veel verbeteringsmarge had. Ik wist dat ik zou verbeteren, maar ik wist ook dat ik tijd nodig had'', verklaart hij zijn moeilijke start.