Belgische coëfficient schiet de hoogte in na twee stuntzeges

  Belgische coëfficient schiet de hoogte in na twee stuntzeges

  vrijdag 17 februari 2017 om 08:45

  AA Gent, Anderlecht en Racing Genk kunnen alledrie tevreden zijn na hun Europese avond. Gent en Anderlecht wonnen in eigen huis, Genk kon op verplaatsing 2-2 spelen. Die goede resultaten hebben gevolgen voor de Belgische coëfficient.

  De coëfficient wordt al volgt berekend: elke zege levert twee punten op, elk gelijkspel nog eentje. Die scoren worden dan gedeeld door het aantal ploegen dat Europees voetbal speelde, in het geval van België dus vijf. Standard en Club Brugge kunnen geen punten meer scoren, maar dat houdt de Belgische opmars niet tegen.

  België heeft dit seizoen al 9,500 punten gehaald, daarmee doet het nu al ruim beter dan de 7,400 van afgelopen seizoen. Ons land neemt zo extra voorsprong op Turkije en nadert zelfs Oekraïne voor plaats acht op de ranglijst. Oekraïne sprokkelde nog maar 5,500 punten.

  Momenteel heeft dat nog niet veel gevolgen, maar België doet er in ieder geval goed aan om zijn positie te verdedigen. Als het uit de eerste twaalf valt verliest het namelijk het rechtstreekse Champions League-ticket. Dat risico loopt Nederland momenteel. Door een resem slechte resultaten staat het nu pas dertiende. De Jupiler Pro League is allang niet meer het zwakke broertje van de Eredivisie.  Bron: Bert Kassies

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Belgische coëfficient schiet de hoogte in na twee stuntzeges