De Bock toont berouw: Ik had mijn verstand moeten gebruiken

De Bock toont berouw: "Ik had mijn verstand moeten gebruiken"

vrijdag 17 februari 2017 om 08:15

Laurens De Bock is eindelijk terug fit bij Club Brugge, dit seizoen kampte hij met een hardnekkige knieblessure. Dat kwam deels door zijn eigen keuzes ... hij heeft te lang gespeeld terwijl hij duidelijk last had.

De Bock geeft toe dat hij al langer sukkelde met die knie, maar hij wilde blijven spelen. "Het begon eigenlijk al vorig seizoen voor Play-off 1. Toen voelde ik al wat aan mijn knie, maar ik wou absoluut meedoen in de titelstrijd. Dit seizoen werd de pijn echter te erg", vertelt de linksachter aan Het Nieuwsblad.

Nu weet hij dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt. "Achteraf bekeken had ik toen meer mijn verstand moeten gebruiken. Ik heb te snel te veel willen spelen. Gelukkig ben ik er nu vanaf."

Ondanks de lange blessure is De Bock meteen topfit. "Op winterstage heb ik fysieke testen afgelegd die meteen redelijk goed waren, zeker als je weet dat ik een paar maanden out was. Dat fysieke gestel, hé. Je moet me zien als een steunpilaar, waarop je altijd kunt rekenen. Ik ben niet zo'n verdediger als Thomas Meunier die erbovenuit steekt."

Plaats een reactie

BS90 +3274
vrijdag 17 februari 2017 om 08:22
Wat je niet hebt kan je ook niet gebruiken natuurlijk
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

De Bock toont berouw: "Ik had mijn verstand moeten gebruiken"