Ibrahimovic hattrickheld voor Man Utd, Nainggolan op rozen met AS Roma

16-02-2017 23:03

Manchester United heeft een grote stap gezet richting de achtste finales van de Europa League. Met Daley Blind in de basis was de Engelse grootmacht in eigen huis te sterk voor AS Saint-Etienne (2-0).

Zlatan Ibrahimovic was met twee doelpunten de grote man voor de ploeg van trainer José Mourinho. De Zweed opende met een van richting veranderde vrije trap de score en tekende in de tweede helft voor de beslissing. Dat was hard nodig, want Saint-Etienne bood uitstekend tegenstander op Old Trafford. De return in Frankrijk zou dan ook nog spannend kunnen worden. Marouane Fellaini speelde amper 45 minuten.

AS Roma is al zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde. De Romeinen leken op voorhand een lastige avond tegemoet te gaan bij Villarreal, maar haalde indrukwekkend uit (0-4). Radja Nainggolan zag als basisspeler hoe Edin Dzeko met drie goals uitblonk.  Ook Schalke 04 kon winnen. Het won met 0-3 tegen PAOK Saloniki.