'Pispaaltje' Özil bijt van zich af: 'Ze gebruiken hem als zondebok'

  'Pispaaltje' Özil bijt van zich af: 'Ze gebruiken hem als zondebok'

  Gepubliceerd: donderdag 16 februari 2017 om 22:45do 16-02-2017 om 22:45

  Mesut Özil was woensdagavond een van de spelers die volledig door het ijs zakte bij Arsenal, dat in de Champions League met liefst 5-1 klop kreeg van Bayern München. De middenvelder werd door de fans vooral een gebrek aan werklust verweten.

  Özil is normaliter een van de uitblinkers bij Arsenal, maar kon het tegen zijn landgenoten absoluut niet laten zien. Zijn zaakwaarnemer Erkut Sogut erkende een dag later tegenover de BBC toe dat zijn cliënt inderdaad geen grootse wedstrijd had gespeeld, maar dat hij als pispaal wordt gebruikt door de fans. "Kritiek is normaal als een speler slecht speelt. Maar voor Mesut voelt het alsof de mensen hem niet beoordelen op zijn prestaties. Ze gebruiken hem als zondebok na slechte resultaten."

  Volgens Sogut is het te makkelijk om de ruime nederlaag tegen Bayern op het conto te schrijven van Özil. "Bayern had liefst 74 procent balbezit. Hoe kan een 'nummer tien' kan creëren wanneer hij de bal niet heeft? In dit soort wedstrijden wordt meestal de speler bekritiseerd die het meeste heeft gekost en verdient. Dat is Mesut. Maar hij kan niet altijd de zondebok zijn, dat is niet eerlijk."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws