AA Gent wint supporters terug met Europese stuntzege

AA Gent wint supporters terug met Europese stuntzege

16-02-2017 20:45
1

AA Gent heeft na de blamage tegen Eupen voor een Europese stunt gezorgd. In eigen huis klopte het Tottenham Hotspur met 1-0. Jérémy Perbet werd de held van de avond.

Van een overrompeling door de Engelsen was er in de beginfase geen sprake. AA Gent hield gelijke tred, al kregen de bezoekers wel de eerste kans. Goudhaantje Dele Alli maakte zich vrij en kon schieten, maar hij schoof naast. Ook Harry Kane probeerde het even later met een al even ongevaarlijk afstandsschot. Van Gentse kant bleven échte doelkansen uit, meer dan een afzwaaier van Samuel Gigot was er niet te zien van de thuisploeg.

Vlak na rust leek het laatste uur van Gent geslagen. Kane raakte echter de paal, een kans die de goalgetter niet vaak mist. Het was integendeel Gent dat de openingstreffer scoorde. Na heel knap werk van Nana Asare en Danijel Milicevic kwam de bal terecht bij Jérémy Perbet. Die kon met enige moeite toch afwerken.

De Ghelamco Arena ontplofte en kreeg even later bijna nog de 2-0. Toby Alderweireld maakte een zeldzame fout, maar Hugo Lloris duwde de poging van Milicevic nog tegen de paal. Tweede goal of niet, AA Gent hield goed stand en boekte zo één van de mooiste resultaten van de afgelopen jaren.