De grote fout van Beerschot: 'Antwerpenaren verkochten Dembélé voor spotprijs'

De grote fout van Beerschot: 'Antwerpenaren verkochten Dembélé voor spotprijs'

16-02-2017 19:16

Dat Belgische ploegen hun toptalenten soms te vroeg laten vertrekken is algemeen geweten. Soms verkopen ze hun toptalenten ook voor veel te weinig geld. Dat gebeurde ook met Mousa Dembélé.

De middenvelder debuteerde in 2004 bij Germinal Beerschot. Na één jaar vertrok hij al bij de club. Hij werd verkocht aan Willem II. Voor een prikje, zo blijkt. "Voor 250.000 euro", verklapt Mohammed Messoudi in La Dernière Heure. "Als je ziet wat er van hem is gekomen, dan was dat toen een zeer slecht idee. In België kijkt men vaak naar de zwakke punten", zegt hij.

Volgens de ex-middenvelder van Beerschot kon of kan Dembélé zelfs nog een stapje hogerop zetten. "Mousa is soms een beetje te vriendelijk, het is echt een sympathieke kerel. Met zijn kwaliteiten had hij gerust voor Real Madrid kunnen voetballen", aldus Messoudi.

Dembélé speelde na zijn periode bij Willem II nog voor AZ Alkmaar. Via de Nederlandse club trok hij naar Fulham. Daar kon hij zich in de kijker spelen van Tottenham, waar hij nu nog steeds voor