Zwakke schakel bij AA Gent? Hij staat symbool voor onzekerheid

Zwakke schakel bij AA Gent? "Hij staat symbool voor onzekerheid"

donderdag 16 februari 2017 om 16:30

AA Gent moet nog hard strijden voor Play-Off 1, dat had voor dit seizoen bijna niemand verwacht. Wat is de oorzaak van de minder periode van Gent? Peter Vandenbempt onderzoekt en kijkt onder meer naar Stefan Mitrovic.

Mitrovic speelt volgens Vandenbempt ver onder zijn niveau, niet bepaald handig met de Play-Offs in zicht. "Hij staat de voorbije weken symbool voor de groeiende onzekerheid bij AA Gent. Stefan Mitrovic stond steevast keizerlijk te verdedigen tijdens de verbluffende CL-campagne van Gent, maar is dit seizoen te vaak afgegleden tot een verdediger die duels verliest, positioneel twijfelt, verkeerde keuzes maakt en blijkbaar geen gehoor geeft aan de wanhopige roep van zijn trainer om in te schuiven en mee te voetballen", zo stelt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

Vandenbempt geeft echter aan dat Mitrovic niet alleen verantwoordelijk kan zijn voor de malaise. "Mitrovic is natuurlijk maar een van de problemen die twee weken geleden niet bepaald voorspeld waren. Gent is nog altijd dominant maar weet zich geen raad met die dominantie en het balbezit. Doelman Kalinic bevestigde ondanks zijn fatale blunder wél, maar de turbostart van Samuel Kalu en Yuya Kubo kreeg tegen Eupen ineens geen vervolg, net als de heropleving van Simon."

Poll

Haalt AA Gent dit seizoen Play-Off 1?

(622 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Zwakke schakel bij AA Gent? "Hij staat symbool voor onzekerheid"