Broos en D'Hooghe willen sociaal project in Mexico nieuw leven inblazen

Broos en D'Hooghe willen sociaal project in Mexico nieuw leven inblazen

donderdag 16 februari 2017 om 14:35

Michel D'hooghe gaat nieuw leven blazen in Casa Hogar. Dat is het sociaal project in het Mexicaanse Toluca dat in 1987 werd opgestart na het WK Voetbal in 1986. D’hooghe gaf donderdag samen met Hugo Broos tekst en uitleg op een persconferentie.

Het idee voor Casa Hogar ontstond in 1986, toen de Rode Duivels op het WK in Mexico de halve finale bereikte. De toenmalige kern, met D'hooghe als delegatieleider, wou iets doen om te aanwezigheid van de Belgen te herinneren. Ondertussen worden ruim 500 kinderen opgevangen en zijn er zes socio-culturele centra gebouwd.

De Belgische voetbalbond trok vijf jaar geleden echter de stekker uit het project. D’Hooghe wil Casa Hogar een nieuw elan geven. "Na 25 jaar ging het inderdaad wat moeilijker. We kregen signalen dat de zorg en het aantal kinderen afnam en dat de fondsen opdroogden", aldus D'Hooghe. "Ik ben daarom een tweetal jaar geleden beginnen rondbellen om financiële steun te krijgen."

Bedrijven kunnen peter worden van een kind. "Op jaarbasis hebben we ongeveer 5.000 euro kosten per kind." Met Hugo Broos en Imke Courtois krijgt het project ook twee ambassadeurs. "Ik hoop nog op steun van de huidige kern. Uiteindelijk luidt de naam nog steeds Casa Hogar Diablos Rojos de Belgica", besloot D’Hooghe.

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Broos en D'Hooghe willen sociaal project in Mexico nieuw leven inblazen