'Gevangen dier' Wenger afgemaakt na afgang bij Bayern: 'Bay, Bye Arsène'

  'Gevangen dier' Wenger afgemaakt na afgang bij Bayern: 'Bay, Bye Arsène'

  donderdag 16 februari 2017 om 13:03

  Arsène Wenger ligt zwaar onder vuur na de afgang van Arsenal bij Bayern München (5-1). BBC meldt al dat er na dit seizoen een beslissing valt over de toekomst van de Franse manager, die compleet wordt afgemaakt in de Engelse pers.

  The Independent kopt: 'Wenger ziet eruit alsof hij realiseert dat zijn levenswerk bij Arsenal ineengestort is, na deze vernedering.' The Daily Mirror noemt de afgang een 'complete ineenstorting', terwijl ook The Daily Mail rept over een 'vernedering'. The Sun op geheel eigen wijze: 'Bay, Bye Arsène!', verwijzend naar Bayern.

  De dagen van Wenger lijken dus geteld, weet ook lichaamstaal-expert Judi James. Hij wordt in The Mirror uitgebreid aan het woord gelaten. Aan de hand van enkele beelden van de persconferentie kwam hij tot de volgende conclusies: 'Je ziet de neerslachtigheid bij hem, dit hebben we nog nooit zo gezien.'

  'Hij zit constant op zijn stoel te schuiven. Bij dieren is dit een klassiek geval van gevangenschap, ellende en depressie', aldus James. 'Het is een gebaar van jezelf troosten, wat dan weer aangeeft dat je een dieptepunt beleeft.'

  Wel of geen toekomst?
  Volgens Corriere dello Sport is Massimiliano Allegri van Juventus de gewenste opvolger van Wenger. Toch behoort volgens de BBC een nieuw contract tot de mogelijkheden. Eerder dit seizoen kon hij namelijk al bijtekenen, aangezien zijn verbintenis aan het einde van dit seizoen afloopt.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  'Gevangen dier' Wenger afgemaakt na afgang bij Bayern: 'Bay, Bye Arsène'