Van Holsbeeck kreeg duidelijke boodschap: Van mijn moeder kan je niet winnen

  Van Holsbeeck kreeg duidelijke boodschap: "Van mijn moeder kan je niet winnen"

  donderdag 16 februari 2017 om 12:35

  Youri Tielemans is stilaan een echte publiekslieveling geworden bij Anderlecht. Hij is dan ook de enige in de basiself die nooit bij een andere ploeg heeft gespeeld. In Humo blikt hij terug op zijn eerste stapjes in de A-kern, waarin ook zijn moeder een grote rol speelde.

  De moeder van Tielemans gaf duidelijk bitter weinig om voetbal, maar wel om een goed diploma. School kwam op de eerste pmlaats. "Ze heeft dat gezegd tijdens een etentje met Herman Van Holsbeeck en mijn pa. Meneer Van Holsbeeck wilde hun uitleggen wat ze met mij van plan waren. Maar het maakte voor haar niet uit of ik profvoetballer was of niet. ‘Eerst school, daarna doe je wat je wil,’ zei ze me."

  Het is mede door zijn moeder dat Tielemans snel volwassen is geworden, maar ook door zijn statuut als prof. "Niemand kan van zijn ma winnen! Ik kan het heel goed vinden met mijn ouders. Natuurlijk heb ik moeilijke momenten gekend, zoals iedereen: dat is normaal. Maar ik voel dat ik veel sneller dan anderen volwassen ben geworden. Door al vroeg te moeten omgaan met kritiek, maar ook door met oudere kerels de kleedkamer te delen. Ze hadden niet alleen een andere mentaliteit, maar vaak ook kinderen. Zo word je zelf rijper."

  Tielemans heeft in ieder geval nooit het gevoel gehad dat hij veel gemist heeft in zijn tienerjaren. "Nee, absoluut niet. Ik heb voor dit leven gekozen: ik sta veel liever op een voetbalveld dan in een discotheek."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Van Holsbeeck kreeg duidelijke boodschap: "Van mijn moeder kan je niet winnen"