Meunier overladen met lof na historische match: 'Hoogstaand, kaviaarassist'

  Meunier overladen met lof na historische match: 'Hoogstaand, kaviaarassist'

  donderdag 16 februari 2017 om 11:36

  Thomas Meunier mag terugblikken op een sterke wedstrijd in de Champions League. De rechtsachter, met Neymar als directe tegenstander, maakte indruk tegen Barcelona (4-0). Dat leverde hem flink wat lof op.

  In de Franse kranten was er een grote hoerastemming na de winst tegen Barcelona. Vrijwel alle kranten gaven Meunier ook een bijzonder hoge score. Hij kwam verdedigend amper in de problemen tegen Neymar én zorgde voor een assist bij de 4-0 van Edinson Cavani.

  Kaviaarassist
  L'Equipe was nog streng en gaf hem amper een zeven op tien. De meeste andere dagbladen gaven hem wel minstens een acht, met nog een lovende recensie ook. "Hij viel vooral op met zijn kaviaarassist voor Edinson Cavani bij de 4-0. Het orgelpunt van een hoogstaande prestatie", klink het in So Foot.

  Ook Le Parisien kon de lof niet op. "De Belg leverde defensief een erg solide prestatie af. Op offensief vlak dweilde hij onvermoeibaar zijn rechterflank af."

  Op Canal+ was men bijzonder tevreden met de keuzes van de coach. "Trainer Unai Emery heeft de match op briljante wijze voorbereid en de juiste keuzes gemaakt door Di Maria, Kurzawa en Meunier de voorkeur te geven op Lucas, Maxwell en Aurier. Hij had het van begin tot eind juist."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Meunier overladen met lof na historische match: 'Hoogstaand, kaviaarassist'