Problemen bij de Rode Duivels op komst: Zal voor onrust zorgen in kleedkamer

Problemen bij de Rode Duivels op komst: "Zal voor onrust zorgen in kleedkamer"

16-02-2017 11:07

Vice-bondsvoorzitter Bart Verhaeghe is duidelijk. Hij wil de premies voor de Rode Duivels serieus inbinden. Wie nog volgt in zijn verhaal, mag niet mee naar het WK. Een ingrijpende beslissing, die toch op wat steun kan rekenen.

Hoofdredacteur Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad snapt het initiatief van Verhaeghe wel. "Het is begrijpelijk dat de bond de exuberante WK-premies voor de Rode Duivels wenst te herzien. De Duivels kunnen bij een succesvol WK straks 700.000 euro bruto verdienen. Dat is 2,33 keer meer dan de 300.000 euro die Duitsland ving na de wereldtitel in Brazilië", klinkt het.

Gechoqueerd
Hij vraagt zich wel af of Verhaeghe de juiste strategie heeft gebruikt. "Sommige spelers waren gechoqueerd door de harde woorden die Verhaeghe gebruikte. "Wie niet plooit, gaat niet mee naar het WK." Die taal. Een onderhandelingstechniek? Strategie is de core business van ondernemer Verhaeghe. De toon is gezet."

Onrust in de kleedkamer
Een toon die mogelijk nog problemen kan opleveren. "Bondscoach Roberto Martinez moet hopen dat beide partijen het niet hard blijven spelen tot net voor het WK in 2018. Het zal nu al voor onrust in de kleedkamer zorgen."

"Zullen Vincent Kompany en co. luisteren naar Verhaeghe of naar hun managers die een deel van de financiële koek dreigen te verliezen? De donderwolk boven de nationale ploeg schreeuwt om een oplossing. Snel", besluit hij.

Lees ook: Rode Duivels moeten inleveren: 'Wie niet volgt, zet zijn WK op het spel'