Verhaeghe komt goed weg na felle ruzie: Definitief vrijgesproken

Verhaeghe komt goed weg na felle ruzie: "Definitief vrijgesproken"

16-02-2017 10:15
8

Bart Verhaeghe werd in oktober van afgelopen jaar vrijgesproken voor de beruchte zaak met de steward. Hij zou een vrouwelijke steward van Sporting Lokeren aangevallen hebben en werd daar ook voor veroordeeld tot een stadionverbod, maar in beroep kreeg hij gelijk.

Topjurist Jan Nolf heeft een gastcollege gegeven aan de UGent. Daarin kwam de zaak rond Bart Verhaeghe aan bod. “De strengste politierechter van Vlaanderen sprak hem vrij. De verzuchting van de wetgever om 'vlugge, efficiënte en daadkrachtige' bestraffing te benaarstigen middels een parallel administratief sanctierecht, in casu een broze juridische constructie is waarbij de elementaire rechten van de verdediging en het vermoeden van onschuld flagrant werden geschonden”, citeerde Nolf uit het vonnis van de politierechtbank.

Met andere woorden: de procedure moest zo snel gaan dat de zaak onvoldoende is onderzocht. De verdediging van Verhaeghe had in beroep geen moeite om alle gebreken van het onderzoek bloot te leggen. Nolf geeft ook prijs dat Verhaeghe niet hoeft te vrezen voor een nieuwe zaak bij het Hof Van Cassatie. "De vrijspraak is definitief, want tegen dat vonnis is de voetbalcel niet in cassatie gaan. U ziet, de Gaswetgeving blijft problematisch", wordt hij geciteerd door Het Nieuwsblad.