Sportcomité hakt knoop door: ex-Rode Duivel acht maanden geschorst

Sportcomité hakt knoop door: ex-Rode Duivel acht maanden geschorst

16-02-2017 09:15

Stijn Stijnen heeft een stevige schorsing gekregen van het Sportcomité van de KBVB. De voormalige Rode Duivel moet liefst acht maanden brommen omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Geel op het veld kwam en 'het beledigen en intimideren van de scheidsrechter'.

Eigenlijk kreeg Stijnen maar twee maanden, maar hij had nog zes maanden voorwaardelijk staan van een eerdere sanctie. Ook zijn broer Steven deelt in de brokken, al wordt hij maar geschorst tot 31 maart. Verder spreekt Het Belang Van Limburg ook nog over een boete van 300 euro voor Sporting Hasselt.

De feiten dateren van 28 januari. In de slotfase kreeg Geel een zeer discutabele strafschop, die leverde de 2-1 en dus de drie punten op. Ook het eerste doelpunt van Geel was al een penalty. Bovendien werd een geldig doelpunt van Hasselt afgekeurd. Stijnen kon het niet meer aanzien en ging door het lint

De raadsman van Sporting Hasselt heeft de beelden van het incident nog laten zien. "Wij ontkennen ook helemaal niet dat zowel Stijn als Steven Stijnen het veld hebben betreden. Dat is duidelijk te zien op de beelden. Maar wij willen wel dat alles in de juiste context en binnen de correcte proportie wordt weergegeven. Dat is niet het geval. De scheidsrechter blies alles serieus op. Dat is volgens ons niet correct". Die verklaring had kennelijk weinig effect. Het arbitrale trio, dat ook aanwezig was op de zitting, bleef bij hun versie van de feiten.

Stijnen tevreden
Ook al moet Stijnen een hele tijd langs de kant blijven, hij kan toch tevreden terugblikken. De procureur had namelijk veertien maanden geëist. “De bondsprocureur negeerde de beelden en argumentatie. Dan verdwijnt alle realisme. Maar ik ben tevreden dat het Sportcomité zich redelijker toonde."