PSG-directeur geniet nog na van stunt tegen Barça: Trots als een pauw

PSG-directeur geniet nog na van stunt tegen Barça: "Trots als een pauw"

16-02-2017 08:14

Patrick Kluivert zat dinsdagavond vol ongeloof op de tribune in het Parc des Princes. De technisch directeur zag dat 'zijn' Paris Saint-Germain gehakt maakte van FC Barcelona (4-0).

"Ik geloof wel dat de spelers indruk hebben gemaakt", lacht Kluivert in De Telegraaf. Zelfs de Nederlander had een 4-0 zege niet zien aankomen. "Nee, wie dat had voorspeld, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar dat neemt niet weg dat Unai Emery (de trainer, red.) en ik er wel een heel goed gevoel over hadden. Maar eerlijk is eerlijk, vooraf teken je ook voor een 1-0 zege."

"Unai heeft de ploeg super voorbereid", vervolgt Kluivert, die zelf in het verleden onder contract stond bij de Catalanen. "FC Barcelona heeft met Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez een droomvoorhoede en een uitstekend middenveld. Als je die jongens laat voetballen, ben je toeschouwer in je eigen theater. Dat wilden we niet." Met welk gevoel zat de oud-spits op de tribune? "Met ongeloof, maar vooral zo trots als een pauw."

"We willen met PSG de stap naar de Europese top maken en dan is dit tegen een wereldploeg als FC Barcelona natuurlijk een geweldig moment. Al beseffen we dat dit een eerste bevestiging is dat we op de goede weg zijn, maar nog helemaal niks hebben", aldus Kluivert, die na de 3-0 van Angel di Maria besefte dat het een historische avond zou worden. "Je merkte toen iets in het stadion van: wat gebeurt hier?"