Rode Duivels moeten inleveren: 'Wie niet volgt, zet zijn WK op het spel'

  Rode Duivels moeten inleveren: 'Wie niet volgt, zet zijn WK op het spel'

  donderdag 16 februari 2017 om 07:00

  KBVB-ondervoorzitter Bart Verhaeghe wil de riante tornooipremies van de Rode Duivels naar beneden halen. Het is de voorzitter van Club Brugge menens: wie niet inbindt, mag opkrassen en zet zijn WK op het spel. 

  Dat meldt Het Nieuwsblad donderdag. Verhaeghe is al een tijdje van zin om de hoge premies aan te pakken. Zo kregen de Rode Duivels 350.000 euro voor een kwartfinale op het EK van vorige zomer. Daarin werden ze roemloos uitgeschakeld door Wales. Verliezend finalist Frankrijk verdiende 'maar' 250.000 euro.

  Verhaeghe zet hoog in. Hij wil de tornooipremies met maar liefst veertig procent verminderen. Eerder liet hij op dinsdag al weten de betalingen voor portretrechten stop te zetten. De ondervoorzitter van de KBVB speelt het spel hard: wie niet akkoord gaat, brengt zijn mogelijke WK-selectie voor Rusland in het gevaar. Inbinden of opkrassen dus. De hoge premies zijn er gekomen door voormalig CEO Steven Martens.

  Verhaeghe wil ze al een tijdje inperken, maar eerdere overleggen brachten geen soelaas. Bovendien liggen de premies in principe vast tot en met het WK. Met de boodschap dat hun tornooi in gevaar komt als ze niet meewerken, hoopt Verhaeghe zijn zin door te drukken.

  Lees meer over:Rode Duivels

  Poll

  Zijn de premies voor de Rode Duivels te hoog?

  (898 stemmen)

  Plaats een reactie

  donderdag 16 februari 2017 om 07:23
  Als er één iemand is die weg moet , is het Bart Verhaeghe zelf !!!
  Vind ik leuk
  Garland +4764
  donderdag 16 februari 2017 om 10:26
  Wie denkt die Brugse boer dat hij is? Het zou geweldig zijn, moesten de Rode Duivels gewoon om hem te kloten, zeggen: "Ga dan maar zelf op het veld staan."
  Vind ik leuk
  vampire81 +792
  donderdag 16 februari 2017 om 13:22
  de premies zijn zeker veel te hoog (de helft is zeker al voldoende als maximum), zonder enige twijfel, maar dit is niet de goede manier van reageren, dit zou anders moeten (kunnen) opgelost worden

  het is de schuld van steven martens, ze zouden godverdomme hem financieel moeten laten tussen komen in de betaling van die premies, al kost het hem zijn laatste cent
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Rode Duivels moeten inleveren: 'Wie niet volgt, zet zijn WK op het spel'