Waasland-Beveren geeft extra uitleg bij wraken Boucaut: 'Willen gerechtigheid'

Waasland-Beveren geeft extra uitleg bij wraken Boucaut: 'Willen gerechtigheid'

15-02-2017 22:54

Waasland-Beveren maakte dinsdag bekend dat het scheidsrechter Alexandre Boucaut wil wraken. De club voelt zich bestolen en besliste daarom klacht neer te leggen. Donderdag gaven de Waaslanders via Twitter meer duiding bij die beslissing.

Waasland-Beveren verloor afgelopen zondag met het kleinste verschil van Standard Luik. De club was niet te spreken over verschillende beslissingen van Boucaut. Ibrahima Conte kreeg een discutabele tweede gele kaart. Daarnaast kreeg Ibrahima Seck zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Réginal Goreux daarentegen kreeg geen kaart voor twee stevige overtredingen.

De Waaslanders halen er ook nog een niet-gefloten strafschop tegen Charleroi bij. Een wedstrijd die eveneens onder leiding stond van Boucaut. Daarom besliste Waasland-Beveren woensdag om de scheidsrechter te wraken.

"Waasland-Beveren wil helemaal niemand schofferen. Dit telt enkel als opsomming waarom de club deze drastische knoop heeft doorgehakt", klinkt het op Twitter. "We willen niet overkomen als een klagende club, maar enkel dat gerechtigheid geschiedt. Het is soms moeilijk om als kleinere club door te dringen"