'Grote mond' van makelaar zorgde ervoor dat transfer Lombaerts afsprong

'Grote mond' van makelaar zorgde ervoor dat transfer Lombaerts afsprong

15-02-2017 21:20

RSC Anderlecht speelt donderdag tegen Zenit Sint-Petersburg in de Europa League. Nicolas Lombaerts speelt nog steeds bij de Russische ploeg, maar hij kon evengoed in het paars-witte shirt spelen. De Rode Duivel wilde graag vertrekken en Anderlecht toonde verregaande interesse, maar tot een transfer kwam het niet.

Volgens Zenit-coach Mircea Lucescu lag de fout niet bij de koppige Russische club, maar bij de entourage van Lombaerts. "Dat Nicolas niet vertrok, is de schuld van zijn makelaar", vertelde Lucescu op een persconferentie. "Hij sprak te veel met de pers en bemoeilijkte op die manier de gang van zaken. Door zijn uitlatingen kon Zenit niet op tijd een vervanger strikken."

Toch moet Lombaerts niet wanhopen. "Ik denk dat hij in juni zal vertrekken", vertelde Lucescu nog. Vooral Anderlecht en KV Oostende zullen dat graag lezen. Beide clubs toonden al interesse in de Rode Duivel die al sinds medio 2007 in Rusland speelt. Omwille van familiale redenen wil Lombaerts graag dichter bij huis gaan spelen. Na het huidige seizoen lijkt dat eindelijk te gaan lukken.