Gaat Vercauteren binnenkort aan de slag in Verenigde Staten?

Gaat Vercauteren binnenkort aan de slag in Verenigde Staten?

15-02-2017 17:30
1

Na zijn ontslag bij Samara van eind vorig jaar zit Frank Vercauteren zonder club. De ex-trainer van onder meer Anderlecht en Racing Genk zoekt een nieuwe ploeg, eventueel kan dat een Belgische club zijn.

In Sport/Voetbalmagazine vertelt Vercauteren dat hij alle mogelijkheden openlaat. "Een terugkeer naar België blijft mogelijk, maar het is geen prioriteit. Daarvoor moet ik een interessant project en veel goede argumenten hebben, zowel sportief als extrasportief. Maar momenteel geloof ik meer in een buitenlandse vereniging. Dat kan ook iets zijn in Rusland. Of elders. Ik ben niet klaar om gelijk waar te gaan. Een aantal dingen deed ik al en zou ik niet meer opnieuw doen, maar de Verenigde Staten bijvoorbeeld, dat kan ook eens interessant zijn."

Vercauteren is nog lang niet radeloos in zijn zoektocht, hij kijkt de kat uit de boom. "Ik sluit niet uit nog een tijdje in Rusland te blijven om wat uit te rusten. Samara is niet bepaald Moskou of Sint-Petersburg, maar toch een grote stad waar je alles kan vinden wat je nodig hebt. En ik ontdek hier voor het eerst de winter. Toen ik hier coach was, bleven we in januari en februari niet ter plaatse. We gingen ergens anders trainen. Nu ligt er sneeuw, en nog geen klein beetje. De thermometer zakte hier tot min twintig graden Celsius."